Nieuws vanuit El'sina

Nieuwe en oude initiatieven, het voorjaar ontluikt

 Cambium is de latijnse naam voor de groeilaag van een boom.
Het is een dun laagje net onder de schors.
Daarbinnen vindt het vervoer plaats van de wortels tot in de puntjes van de bladeren en de uiteinden van de boom.

Ook in El'sina staat de ontwikkeling niet stil. Bijna ongemerkt ontstaan initiatieven.
Dit jaar organiseert Marjanne Hendriks weer de lentespecial: Luistercursus Mattheüspassion van Bach.
U bent welkom op dinsdagavonden 13, 20 en 27 maart.
Een cursus voor de liefhebber, ongeacht (muzikale) achtergrond. Informatie en aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Helemaal nieuw zijn de bijeenkomsten onder de titel hormoonpraat, georganiseerd door Floor van Teeseling en Catherina Tuyp.
Dit zijn informatieve theekransen over de overgang. De eerste is op woensdag 14 februari van 19:00 tot 21:00 uur.

Wij zijn blij alvast te kunnen melden dat er in Diemen weer een kunstroute wordt georganiseerd. op 20 en 21 april. Bij ons komen twee leden van de Kunstkring: José van Engen met beelden en Magda Wieclawska met schilderijen.

El'sina De Boomhut staat bekend om haar onderwijsactiviteiten. Ook de komende jaren organiseren wij opnieuw het traject Op weg naar het voortgezet onderwijs. In overleg met de school kunnen Leerlingen uit groep 7 worden aangemeld.
Regelmatig krijgen wij verzoeken voor ondersteuning bij rekenen en bijles wiskunde. Dit kunnen wij bieden. geïnteresseerden kunnen zich melden via ons contactformulier.

Binnenkort meer nieuws over activiteiten. Kijk ook in de agenda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zomerschool 2017 geslaagd

Wij kijken terug op een fijne zomerschool, waarin serieus werken en plezier maken hand in hand gingen. Er is veel gewerkt in de kring, dat leverde ons het bijgaande beeld op.

 

juni 2017

De laatste schoolweken zijn aangebroken. Het schooljaar wordt afgesloten, groep 8 neemt afscheid, de vakantie ligt voor ons.
Kinderen voor wie de vakantie te lang duurt kunnen deelnemen aan onze zomerschool in week 34. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Hier staat het  inschrijfformulier, dat u kunt printen.
Leerlingen die naar de middelbare school gaan bieden wij huiswerk- en studiebegeleiding aan. geïnteresseerd? vul dan het contactformulier in. 

Maar ook voor de vakantie is er nog genoeg te doen in Elsina:

 Lina van Haagen en Claudia van der Smaal kijken anders naar leerproblemen. De motoriek van de ogen kan de oorzaak zijn. Op woensdagmiddagen (21 juni en 12 juli) tussen 13:00 en 18:00 zijn zij in El'sina om de ogen te screenen. Hier vind je informatie.

"Het Letterhuis geeft kinderen: weer zin in leren, inzicht in klanken en woorden, duidelijkheid in de regels van spelling enz. Zij hebben weer plaats voor nieuwe leerlingen. De lessen zijn individueel en worden op maandag gegeven.

's Avonds kun je bij ons terecht voor Zen (maandag)  en hatha Yoga (woensdag)

Kijk voor de activiteiten van al onze partners op de partnerpagina's of of in de agenda. U vindt informatie over loopbaan en studiebegeleiding, het life lab, kindercoauching, en taalonderwijs aan nieuwkomers.

Alle activiteiten worden in  september voortgezet.