Wie hoopt u tegen te komen?

Socratisch Café

Het Socratisch Café is een ontmoetingsplek voor mensen die op socratische wijze met elkaar in gesprek willen gaan: vragend, onderzoekend, de essentie vattend. Tijdens het socratisch café hebt u de gelegenheid om in een gesprek een aspect van het/uw leven inhoudelijk uit te diepen en te genieten van dat wat eigen is aan een goed gesprek: het spel van ideeën, de betrokkenheid bij en herkenning van anderen, het zelfonderzoek, de combinatie van lichtvoetigheid en ernst, etcetera. Door ervaring op te doen met klassieke en moderne gespreks- en reflectievormen leert u betere gesprekken voeren en een onderzoekende houding te ontwikkelen. Er zijn in het socratisch café steeds enkele deskundige gespreksleiders aanwezig, maar u kunt ook zelf een gesprek (leren) leiden. Bij iedere bijeenkomst staat er één thema centraal.

Op 30 januari 2017 heeft het laatste socratische gesprek plaatsgevonden. Fred Nuisker stopt dan als organisator en gespreksleider.

Wel vinden twee keer per jaar in april en november bijeenkomsten plaats met als thema: Socratische variaties. Professionals en geïnteresseerden kunnen dan oefenen met nieuwe vormen van het socratische gesprek. zie voor de eerstvolgende datum de agenda

Tot slot nog het volgende: Socratisch Café Nederland heeft een website. Hier vind je informatie over de cafe's en diverse thema's. Bekijk dit eens.

Amsterdam kent nog een  socratische café  het Roelof Hartplein in Lydia
bekijk de informatie door op de link te drukken.

 

Voor meer informatie: Socratisch Café Nederland   en socratisch café Zwolle

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: 020 - 3377563

Ontmoetingsplaats

  • image

    Socratisch Café

    Fred Nuisker - Het Socratisch Café: aan de hand van een maandelijks thema gaan we op socratische wijze met elkaar in gesprek. Laatste gesprek: 30 januari 2017. Lees meer
  • Vrouw en werk

    Maandelijkse gespreksgroep. In het nieuwe seizoen, start 27 september zijn er weer nieuwe leden welkom. Lees meer
  • 1