Nieuws vanuit El'sina

Zomerschool 2017 geslaagd

Wij kijken terug op een fijne zomerschool, waarin serieus werken en plezier maken hand in hand gingen. Er is veel gewerkt in de kring, dat leverde ons het bijgaande beeld op.

 

juni 2017

De laatste schoolweken zijn aangebroken. Het schooljaar wordt afgesloten, groep 8 neemt afscheid, de vakantie ligt voor ons.
Kinderen voor wie de vakantie te lang duurt kunnen deelnemen aan onze zomerschool in week 34. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Hier staat het  inschrijfformulier, dat u kunt printen.
Leerlingen die naar de middelbare school gaan bieden wij huiswerk- en studiebegeleiding aan. geïnteresseerd? vul dan het contactformulier in. 

Maar ook voor de vakantie is er nog genoeg te doen in Elsina:

 Lina van Haagen en Claudia van der Smaal kijken anders naar leerproblemen. De motoriek van de ogen kan de oorzaak zijn. Op woensdagmiddagen (21 juni en 12 juli) tussen 13:00 en 18:00 zijn zij in El'sina om de ogen te screenen. Hier vind je informatie.

"Het Letterhuis geeft kinderen: weer zin in leren, inzicht in klanken en woorden, duidelijkheid in de regels van spelling enz. Zij hebben weer plaats voor nieuwe leerlingen. De lessen zijn individueel en worden op maandag gegeven.

's Avonds kun je bij ons terecht voor Zen (maandag)  en hatha Yoga (woensdag)

Kijk voor de activiteiten van al onze partners op de partnerpagina's of of in de agenda. U vindt informatie over loopbaan en studiebegeleiding, het life lab, kindercoauching, en taalonderwijs aan nieuwkomers.

Alle activiteiten worden in  september voortgezet. 

 

Inschrijving Zomerschool

In 2017 organiseren we opnieuw de zomerschool. In week 34, van 21 tot en met 25 augustus zijn leerlingen van de basisschool, groep 3 t/m 8 van harte welkom.  Inmiddels hebben zich een groot aantal kinderen ingeschreven. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wees er snel bij.
Geïnteresseerd? Print dan het inschrijfformulier of vraag informatie via ons contact formulier

 

Kwetsbaar

Op de rand van stuivend zand,
kwetsbaar, zo kwetsbaar.
Van welke kant komt de wind?
Uitgesleten, kromgebogen,
houvast voor een kind.
Droomboom, klimboom, dennenboom.
Hars aan je handen,
Wie durft er hoger?

Glinsterzand, verrimpeld land,
kwetsbaar zo kwetsbaar.
Laat de wind maar elke kant.
Boom van leven, baken van hoop.
Schuilplek, verstopplek,schaduwplek.
Niet bang zijn te blijven,
kom schrijven op zand.

Zee van zand, niemandsland,
kwetsbaar, zo kwetsbaar.
Wie kent het kind in de wind?
Wie ziet de boom overleven,
wortels open en bloot
Samenboom, namenboom, tranenboom.
Maak mijn hart vast aan jou stam
het doet zeer.

Stijni Stoeckart